Auguszta napja van. | 2024.03.29

Huszadik alkalommal rendezik meg a Zsidó Kulturális Fesztivált

2017-08-30 11:30:00

Huszadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely szeptember 3. és 14. között hét helyszínen várja a közönséget könnyű- és komolyzenei koncertekkel, valamint színházi- és irodalmi programokkal. 

    Deák Andrea fesztiválkoordinátor az M1 aktuális csatorna szerdai adásában kiemelte, hogy a fesztivál két évtized alatt Európa egyik legnagyobb zsidó kulturális seregszemléjévé nőtte ki magát.
    Elmondása szerint a legfontosabb helyszín ezúttal is a Dohány utcai zsinagóga lesz, ott hallható többek között a Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár közös koncertje, míg a Trio Midnight Szakcsi Lakatos Bélával és Tony Lakatossal Gábor S. Pál dalait idézi meg. Fellép továbbá Koncz Zsuzsa és zenekara, Révész Sándor, a Sabbathsong Klezmer Band és a 100 Tagú Cigányzenekar, a Budapest Jazz Orchestra Joanne Faulknerrel és Balázs Jánossal, valamint Shmuel Barzilai, Nikola Davis és Nógrádi Gergely kántorok.
    A Bethlen téri Zsinagógában többek között az erdélyi és máramarosi népköltészet szólal meg; a Hegedűs Gyula utcai Zsinagógában a Bejn Hajamim zenekar, Malek Andrea és a Klezmerész Együttes ad koncertet.
    A Goldmark teremben egyebek mellett Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok című drámáját és a Somnakaj című cigány musicalt állítják színpadra, Sass Sylvia ária- és dalestet ad Hauser Adrienne zongorakíséretével, emellett látható lesz Nóti Károly Szeressük egymást, gyerekek című darabja is.