Andrea napja van. | 2024.04.18

Elmarad a hétvégére tervezett Budapest-rali

2017-08-30 10:40:00

A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) és a szervezőbizottság közös döntésének értelmében elmarad az idei Budapest-rali, amelyet hétvégén rendeztek volna meg.

    Az országos bajnokság hatodik futamát azért kellett törölni, mert - az mnasz.hu-n olvasható közlemény szerint - a szervezőbizottság nem rendelkezik a megrendezéshez szükséges összes hatósági engedéllyel, s "a kialakult helyzetben" nem biztos, hogy a rajtig megkapják ezeket a dokumentumokat.
    A futam pótlásáról a közlemény szerint az MNASZ és a rendező várhatóan november 10. és 12. között gondoskodik.
    Oláh Gyárfás MNASZ-elnök és Adamovits Márk, a szervezőbizottság elnöke kiemelte, hogy a verseny előkészítése augusztus 23-ig az előzetes ütemterv szerint zajlott, a szükséges megállapodásokat időben megkötötték, a terület- és úthasználati díjakat megfizették, a jogszabályokban előírt engedélyeket megkérték.
    "Több sajtóorgánumban jelentek meg hamis és félinformációk a múlt héten, amelyek megállíthatatlan lakossági felháborodást okoztak a Budapest Rallye szervezésével kapcsolatban" - áll az MNASZ közleményében.
    A médiában megjelent hírek következményeként a végleges hatósági engedélyek kiadása elakadt, ezért döntöttek a verseny törlése mellett.
    Az ob következő futama így az október 13-15. között Pécsen és környékén sorra kerülő Mecsek-rali lesz.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány