Andrea napja van. | 2024.04.18

MÁV: délig minden kocsi elindult a nemzetközi vonatokon

2017-08-29 12:31:46

Délig valamennyi nemzetközi vonat a tervezett kocsiszámmal indult, az étkező, háló vagy fekvőhelyes kocsi-szolgáltatást a MÁV-Start mindegyiknél biztosította, az Utasellátó Központ munkatársai felvették a munkát - közölte a MÁV kedden délelőtt az MTI-vel.

     A VDSzSz Szolidaritás vasutas szakszervezet augusztus 29-én 8 órától 23 óráig sztrájkot hirdetett a MÁV-Start Utasellátó Központjánál, azt követelik, hogy a munkáltató álljon el létszámcsökkentési elképzeléseitől a MÁV-Start Utasellátó Központnál, és adjon magyarázatot arra, hogyan lett a korábban nyereséges vállalkozásból veszteséget termelő egység.
    A MÁV korábbi közlése szerint a sztrájk miatt közlekedni nem tudó háló- és fekvőhelyes kocsikba szóló helybiztosítások árát a MÁV-Start visszatéríti. Amennyiben az utas úgy dönt, hogy az éjszakai vonat ülőkocsijában nem vállalja az utazást, az érvényes nemzetközi menetjegyét és helyjegyét kezelési költség levonása nélkül visszatéríti a MÁV. 
    A megváltozott körülményekről a MÁV-csoport honlapján tájékoztat, illetve a Mávdirekt telefonos ügyfélszolgálatánál, továbbá kérik az utasokat, hogy figyeljék az állomásokon a hangos utastájékoztatást.