Gedeon napja van. | 2024.03.28

NMHH: október 2-án lehet beadni a Budapest 98,6 MHz-re vonatkozó pályázati ajánlatokat 

2017-08-22 10:51:00

Szeptember 6. helyett, október 2-án lehet beadni a Budapest 98,6 MHz rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati ajánlatokat - tájékoztatta a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) kedden közleményben az MTI-t.

    A közlés szerint a Médiatanács július 28-án tette közzé a Budapest 98,6 MHz körzeti rádiós frekvencia pályázati felhívását, ám a hatóság a felhívás nyilvánosságra hozatala után észlelte, hogy szükség van a pályázati felhívás pontosítására.
    A testületnek ezért a félreértések elkerülése és a benyújtandó pályázati ajánlatok egyértelműsége érdekében rendkívüli ülésen kellett módosítania a korábbi pályázati felhívást: a pályázóknak ugyanis nem a formanyomtatványon, hanem nyilatkozati formában kell meghatározniuk az öt évnél nem régebben készült magyar zenei művek vállalt napi minimális arányát.
    A médiatörvény lehetővé teszi - folytatják -, hogy a Médiatanács a pályázati felhívás közzététele után is módosítson a kiíráson a pályázati ajánlatok benyújtását megelőző legfeljebb 15 napig.
    Ebben a helyzetben a Médiatanács a módosítás miatt augusztus 21-én új, módosított pályázati felhívást tett közzé, amelynek új beadási időpontja október 2., hétfő.
    A dátumot a médiatörvény szerinti kötelező határidő beszámításával állapították meg az eredeti felhívásban szereplő szeptember 6. helyett - közölte az NMHH.