Gedeon napja van. | 2024.03.28

Migránsokkal teli halászhajót fogott el a román parti őrség a Fekete-tengeren

2017-08-21 13:11:00

Migránsokkal teli kis méretű halászhajót fogott el vasárnap este a román parti őrség a Fekete-tengeren - közölte hétfőn honlapján a román határrendészet.

    A közlemény szerint a román zászló alatt hajózó halászhajó a romániai Mangalia felé tartott, amikor a román parti őrség ellenőrizte. Fedélzetén több tucat ázsiai migráns tartózkodott. A hajót a mangaliai kikötőbe vezették, ahol elkezdődött a bevándorlók ellenőrzése. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hajón hetven bevándorló - köztük húsz gyermek tartózkodott, akik szíriai és iraki állampolgároknak vallották magukat. 
    Vasárnap Nagylak térségében két olyan migránsokból álló csoportot is megállított a román határrendészet, amelyek a román-magyar zöld határ felé tartottak. Vasárnap este egy román rendszámú furgon 24 iraki és szíriai bevándorlót szállított a határ térségében. A migránsok - akik között nők és gyermekek is voltak - azt mondták, hogy a zöld határon készültek átjutni Magyarországra és a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe. 
    Szintén vasárnap hajnalban a határrendészet három aradi taxiban összesen 15 iraki és afganisztáni állampolgárt fogott el, akik szintén a zöld határ felé tartottak. Mindkét csoport többnyire olyan bevándorlókból állt, akik menedéket kértek Romániában.