Emma napja van. | 2024.04.19

Fazekas Sándor mezőgazdasági együttműködésről tárgyalt Kazahsztánban

2017-08-19 16:45:00

 

A mezőgazdaság a kazah-magyar gazdasági együttműködés motorja lehet - jelentette ki Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Asztanában, miután egyeztetést folytatott Kairat Aituganov első mezőgazdasági miniszterhelyettessel. Erről a Földművelésügyi Minisztérium (FM) sajtóirodája tájékoztatta szombaton az MTI-t. 

 

    A miniszter kiemelte: Magyarország Kazahsztánnal való stratégiai partnerségének egyik alappillére az élelmiszeripar területe, emellett készek vagyunk megosztani agrártechnológiai tapasztalatainkat annak érdekében, hogy Kazahsztán hatékonyabban használhassa földterületeit.
    A két ország szakemberei és kutatóintézetei közötti szorosabb kapcsolat megerősítéseként az FM háttérintézménye, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ együttműködési megállapodást kötött a Kazah Halászati Kutatóintézettel, a Kazah Nemzeti Agrártudományi és Oktatási Központtal és a Kazah Nemzeti Agráregyetemmel.
    A kétoldalú egyeztetést követően a magyar agrártárca vezetője részt vett az Asztanai Világkiállítás Magyar Nemzeti Napjának eseménysorozatán - áll a tárca közleményében.