Auguszta napja van. | 2024.03.29

Száztíz programmal várja látogatóit a II. Bőköz Fesztivál az Ormánságban

2017-08-19 16:01:00

 

Száztíz programmal várja látogatóit a II. Bőköz Fesztivál augusztus 25. és 27. között az Ormánságban - mondta el Márta István fesztiváligazgató az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában. 

 

    A fesztiválnak alapvetően a baranya megyei Kémes, Szaporca és Tésenfa települések adnak otthont, de három kistelepülésen - Kóróson, Drávacsepelyen és Drávacsehiben - is lesz egy-egy komolyzenei koncert. A szervezők különleges helyszíneken - köztük a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontban is - várják a fesztiválra kilátogatókat. 
    Hozzátette: az idei díszvendég az Ormánság szülötte, a decemberben 70. életévébe lépő Szatyor Győző szobrászművész, akinek három kiállítása is nyílik a fesztiválon.
    A rendezvényeken fellép többek között Varnus Xavér, a Boban Markovic Orkestar, a Besh o'droM, Szirtes Edina Mókus, a Kaláka, a Hagyományok Háza és Pápai Joci zenekarával. Fiatal jazz-zenészek jazzszekérrel várják a közönséget, a fővárosi Nemzeti Színház ifjú művészei - Vidnyánszky Attila rendezésében - a szaporcai Hétöles tónál adják elő a János vitézt, Érdi Tamás zongoraművész pedig ugyanitt éjszakai, "csillagos ég" koncertet ad. 
    Kiállítással és folyamatos vetítéssel jelentkezik Szaporcán a Cseh Tamás Archívum, a gyerekek szórakoztatásáról bábszínház, játszóudvar gondoskodik. 
    Márta István elmondta: Bőköz egy nagyon szegény, de hagyományaiban nagyon gazdag vidék, ezt szeretnék a fesztivállal megőrizni és továbbadni.