Andrea napja van. | 2024.04.18

A horvát oktatási miniszter az iskolai kirándulások elhalasztását javasolta

2017-08-18 19:45:00

Blazenka Divljak oktatási miniszter pénteken azt javasolta a horvát középiskoláknak, hogy halasszák el a spanyolországi iskolai kirándulásokat - közölte az N1 horvát hírcsatorna.

    A tárcavezető szerint a csütörtöki terrortámadások azt mutatják, hogy most nem biztonságos a diákokkal Spanyolországba utazni. 
    A horvát középiskolások körében Prága és Görögország mellett nagyon népszerű kirándulóhely Spanyolország, több ezer horvát diák látogat el oda minden évben. A jövő héten 1500 diák utazna a kedvencek közé tartozó spanyol tengerparti részre, Costa Bravára, amely Barcelona közelében fekszik, ahol a csütörtöki gázolásos merényletben legkevesebb 13 ember meghalt. Közel 130-an megsebesültek, és közülük 17 embernek válságos, 30-nak súlyos az állapota. Az egyik sérült magyar.
    Horvát diákok jelenleg is nyaralnak Lloret de Marban, közülük azonban csütörtökön senki sem tartózkodott a 74 kilométerre lévő Barcelonában - olvasható a csatorna honlapján. 
    Boris Zgomba, a horvát utazási irodák szövetségének elnöke szerint nagyon nehéz lesz lemondani ezeket az utakat, mert a kirándulásokat előre kifizették, az utazási irodák pedig már átutalták a pénzt a spanyolországi szállodának. A befizetések visszaigénylése vagy az időpontok áthelyezése komoly jogi problémákba ütközhet, mert nem lehet tudni, mennyire lesznek megértőek a spanyol partnerek és a biztosítók - mondta.

 

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány