Emma napja van. | 2024.04.19

A magyar válogatott szeretné megismételni két évvel ezelőtti bravúrját

2017-08-18 14:01:00

 

Megismételné két évvel ezelőtti bravúrját a bő egy hónap múlva kezdődő bakui Európa-bajnokságon a magyar női röplabda-válogatott.

 

    Alberto Salomoni szövetségi kapitány együttese - amely szerdán kezdte meg a felkészülést - pénteken sajtónyilvános edzést tartott az Érd Arénában. Liliom Rita csapatkapitány elmondta, a World Grand Prix-után - amelynek harmadik vonalát százszázalékos teljesítménnyel nyerték meg - háromhetes pihenőt kaptak, amire nagy szükségük volt.
    "Nagyon reméljük, hogy meg tudjuk csinálni újra" - reagált a játékos arra a kérdésre, hogy sikerül-e ismét a legjobb 12 közé jutnia a válogatottnak, miként két éve Antwerpenben.
    Szakmáry Gréta szintén kiemelte a háromhetes pihenő jelentőségét, ugyanis ez elengedhetetlen volt, hogy Azerbajdzsánban - ahol sorrendben a házigazdák, majd a lengyelek és a németek ellen játszik a csapat - mindenki százszázalékos teljesítményt nyújtson. Hozzátette, leginkább a németek elleni összecsapást várja, mert a következő szezonban a német SSC Palmberg Schwerinben játszik majd, amelynek vezetőedzője éppen a német szövetségi kapitány, Felix Koslowski, valamint a válogatott feladója és átlója is a csapattársa lesz.
    Európa-bajnoki újoncként Soós Nikolett arról beszélt, hogy bíznak a továbbjutásban, minden mérkőzésen szeretnék magukból kihozni a legjobbat. "Szét fogjuk szedni őket, elemezzük minden ellenfelünk játékát" - tette hozzá a Békéscsabáról kilenc év után az olasz másodosztályba, a szardíniai Hermaea Olbia együttesébe igazoló játékos.
    A magyar válogatott jövő héten Törökországban folytatja felkészülését, ahol a házigazdák U23-as csapata ellen is játszik majd.