Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vádat emeltek egy vádlott szökéséért milliókat ígérő férfi ellen

2017-08-17 15:05:00

 

Bírósági eljárásban elkövetett vesztegetés miatt vádat emeltek egy férfi ellen, aki a Fővárosi Főügyészség szerint milliókat ajánlott egy ügyvédnek azért, hogy egyik védencét beszélje rá fogolyszökésre és a belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumok külföldre vitelére - közölte a fővárosi főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-vel.

 

    Üveges Andrea közleményében azt írta: az előzetes letartóztatásban levő vádlott 2017. február 13-án kereste fel a budapesti ügyvédet arra hivatkozva, hogy polgári jogi kérdésben szeretne jogi tanácsot kérni. Tisztában volt azzal, hogy az ügyvéd egy emberölés kísérlete miatt már bírósági szakban lévő bűnügy vádlottjának védője, és azzal is, hogy az házi őrizetben van.
    A vádlott megkísérelte rábeszélni az ügyvédet arra, vegye rá védencét arra, hogy a lábáról távolítsa el a nyomkövetőt, szökjön meg a házi őrizetből, majd a belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat vigyen külföldre. 
    Amikor az ügyvéd a kérést visszautasította, a férfi a vád szerint 20 millió forintot ajánlott neki, de hiába.
    A főügyészség közleményében nem nevezte meg az ügy érintettjét, de csatolták annak a rendőrségi közleménynek a címét, amelyben az Országos Rendőr-főkapitányság számolt be a férfi március 14-ei elfogásáról. Ebben arról írtak, hogy J. Róbert 58 éves debreceni lakos a találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmény elkövetését azonban igen. 
    A pestisracok.hu oldal július közepén írt arról, hogy a szervezett bűnözéssel is összefüggésbe hozott férfi vallomásában arról beszélt: "egykori magas rangú titkosszolgálati potentátok milliókat ígértek neki", ha sikerül külföldön lejáratni Pintér Sándor belügyminisztert az "éjszakai életben szintén jól ismert" T. György segítségével. 
    A portál felidézte: áprilisban a Magyar Idők napilap számolt be arról, hogy "egy jól körülhatárolható, volt titkosszolgálati vezetők köré verbuvált csoport a nemzetközi sajtóban szellőztethet meg olyan információkat, amelyeket még főként Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején gyűjtöttek" fideszes felső vezetőkről és családtagjaikról.