Auguszta napja van. | 2024.03.29

„Betollaslabdázta” magát Kazincbarcika a magyar rekorderek közé!

2017-08-14 10:19:33

Sikerült a 24 órás tollaslabda rekordkísérlet, színes programok, és változatos koncertek a Kolorcityben és a Kolorcountryban – így nézett ki összegezve az 5. Kolorfesztivál 13. napja.

A programok délelőtt az Irinyi Tornacsarnokban kezdődtek, vagyis inkább folytatódtak, hiszen a lelkes rekorddöntögetők szombat 10-től folyamatosan tollasoztak ezen a helyszínen. A barátságos, 24 órás megmérettetés vasárnap 10-kor ért véget, amikor a résztvevők örömmel nyugtázták, hogy újabb rekordot tudhat magáénak Kolorcity összesen 110 lelkes, mozogni vágyónak köszönhetően.

Vasárnap kora délután egy igazi családi csemegére, a Kolorpiknikre várták az érdeklődőket a szervezők. A színes programok között volt kézműves játszóház és vásár, bemutatót tartott a Sajómenti Népművészeti Egyesület, a Modellmix Egyesület, a kilátogatók betekintést nyerhettek a Folt Hátán Folt Klub tevékenységébe, továbbá a ZV Zöld Völgy Közszolgáltató Nonprofit Kft. ismeretterjesztő kamionját is megnézhették.
A délután fénypontja Balásssy Betti és Varga Feri, valamint a Czutorborsók: Czutor Zoltán és Köles Eliza fergeteges koncertje volt.

Délután öttől Horgas Eszter fuvolaművész zenei játékával kápráztatta el a közönséget a Szent János Görögkatolikus Templomban. A világhírű művésznő az előadáson elárulta, rendkívül örül annak, hogy egy összművészeti fesztiválon játszhat a közönségnek. Horgas Eszter a külön erre az alkalomra válogatott örömzenéjével egy igazán kellemes délutánt varázsolt a kultúrakedvelőknek.

Nyolc órától a kurityáni kastélykertbe érkeztek a jazz és a swing szerelmesei, akik a csaknem harminc éves múltú Miskolci Dixieland Band koncertjét hallhatták.

Este aztán két – a városba rendszeresen visszatérő és mindig nagy tömeget vonzó – nagyágyú lépett a Kolorfesztivál Csónakázó-tavi színpadára: este héttől a Children of Distance, fél tíztől pedig Majka és Kollányi Zsuzsa koncertjén bulizhattak a fesztiválozók.

A színes programok hétfőn új lendülettel folytatódnak, ekkor kezdődik a Kolorfesztiválon már hagyománnyá vált táncos szakmai hét, melynek programjai egészen péntekig tartanak. A Kolor Kölyöksziget kézműves bütyköldével és kölyökmozival várja a kicsiket és nagyokat, a Kolorcountry következő állomására, Rudabányára pedig a Takáts Tamás Blues Band látogat majd el.