Auguszta napja van. | 2024.03.29

Papp Károly: felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása 

2017-08-09 14:29:52

Az országos rendőrfőkapitány szerint felelősség és kötelesség a polgárőrség támogatása. Papp Károly erről azon a szerdai budapesti ünnepségen beszélt, amelyen a rendőrség 210 kerékpárt adományozott az Országos Polgárőr Szövetségnek. 

    Az altábornagy hangsúlyozta: már 1200 kerékpárja és csaknem 150 segédmotoros kerékpárja van a polgárőrségnek, de a programot folytatják, és már kiírták azt a közbeszerzést, amelynek segítségével az év végéig további 155 kerékpárral és 40 segédmotoros kerékpárral támogatják a szervezetet. 
    Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével adományozott kerékpárok közül valamennyi megyébe kerülnek majd biciklik, ezek az országos rendőrfőkapitány közlése szerint hozzájárulnak a polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztéséhez. 
    Papp Károly az ünnepségen köszönetet mondott a polgárőröknek azért is, hogy közülük több százan hozzájárultak a vizes világbajnokság, a Forma-1-es Magyar Nagydíj, valamint az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) biztonságos megrendezéséhez. 
    Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt mondta, az átadott kerékpárok is azt bizonyítják, hogy a rendőrség komoly stratégiai partnernek tekinti a polgárőrséget. Reményét fejezte ki, hogy az adománnyal hozzá tudnak járulni a lakosság szubjektív biztonságérzetének további növeléséhez.