Emma napja van. | 2024.04.19

Új ügyvezető igazgató a Syngenta Magyarország élén

2017-08-02 10:34:19

Matthew Pickard lett a Syngenta Magyarország ügyvezető igazgatója augusztus elsejétől, az eddigi vezető, Czigány Tibor a cég zambiai érdekeltségénél folytatja munkáját - közölt a társaság szerdán az MTI-vel.

    Az új ügyvezető igazgató magyarországi kinevezéséig a Syngenta skandináv kereskedelmi egységét vezette, a brit szakember 1999-ben csatlakozott a vállalathoz, azóta különböző pozíciókat töltött be Európában és Afrikában. 
    A Syngenta a világ egyik vezető vállalata, 90 országban van jelen, mintegy 27 000 munkatársat foglalkoztat. Magyarországon a növényvédő szerek piacán, a szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában, forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában van jelen.
    A cég Magyarországon több mint 350 magasan kvalifikált szakembernek biztosít munkát a marketing, az értékesítés, vetőmagelőállítás és kutatás területén. Emellett két évvel ezelőtt Budapesten nyitotta meg az európai, afrikai és közel-keleti területet támogató pénzügyi központját, ahol további több mint száz munkavállalót foglalkoztat stratégiai fontosságú regionális tervezés, elemzés, és pénzügyi tevékenység területén.
    A vállalat 5 évvel ezelőtt Mezőtúron adta át legnagyobb európai vetőmagüzemét 13,5 milliárd forintos beruházásban, az itt előállított kukorica vetőmagokkal egész Európát ellátják, Magyarországról szállítják a napraforgó vetőmagot is az európai  gazdálkodóknak.