Auguszta napja van. | 2024.03.29

Korosztályos kajak-kenu vb - 18 éremmel, közte 7 arannyal zártak a magyarok

2017-07-30 19:38:00

A magyar egységek tizenegy számban végeztek dobogós helyen Pitestiben az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokság második döntős napján vasárnap, így Magyarország 7 arany-, 8 ezüst- és 3 bronzéremmel zárta a vb-t. 

    A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a korosztályos magyar együttes a világbajnokság legeredményesebb nemzete lett.
    A vasárnap délelőtti, 200 méteres döntők során a magyarok öt érmet gyűjtöttek. Az U23-as mezőnyben világbajnok lett a kajakos Birkás Balázs, míg Lucz Dóra (U23 K-1), Balla Virág (U23 C-1) és Orosz Adrienn (ifjúsági K-1) ezüstérmet szerzett, Hajdu Jonatán (U23 C-1) pedig harmadik lett.
    Délután az ötszáz méteres döntőkben hat érmet szereztek a magyar fiatalok. Kajak egyesben nyerni tudott az ifik között Gazsó Alida Dorka és Varga Ádám, ifi párosban pedig a Biben Karina, Bakó Olga egység. Ezüstérmet szerzett a Zombori Dominik, Kállai Róbert Gida, Slihoczki Ádám, Szőke Attila összetételű férfi ifi C-4, valamint a Nagy Bianka, Bragato Giada női kenupáros, míg a Racskó Fruzsina, Malcsiner Eszter U23-as női kajakos duónak bronzérem jutott.
    "Elégedett vagyok az eredményekkel, bár jó lett volna a nyolc ezüstéremből néhányat aranyra váltani, és sok esetben erre volt reális esélyünk" - értékelte a magyar szövetség honlapján a világbajnokságot Dónusz Éva, utánpótlás szövetségi kapitány.