Gedeon napja van. | 2024.03.28

Karcagra érkeztek a milánói magyar pavilon első elemei

2017-07-28 17:30:16

Megérkeztek Karcagra a milánói világkiállítás magyar pavilonjának első darabjai - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei település polgármestere az MTI-vel.

    Dobos László tájékoztatása szerint a Kárpátok-Alpok Zrt. elkezdte a milánói pavilon bontását és a terület rendezését. A várhatóan több hónapig tartó munkálatok alatt körülbelül negyven kamionnal fogják hazaszállítani a pavilon részeit.
    Hozzátette, hogy a nemrég megérkezett első szállítmánnyal a pavilon energetikai központjának egyes alkatrészeit hozták Karcagra, ahol a kormány döntésének megfelelően újra felépül majd a pavilon.
    Az Életkert - népszerű nevén Sámándob - része lesz a strandfürdővel szemben lévő Erzsébet-ligetben kialakítandó turisztikai és szabadidős rendezvényparknak - emlékeztetett a polgármester.
    Arról egyelőre nincs pontos információ, hogy mikor állítják fel a pavilont, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Karcag és térsége országgyűlési képviselője azonban még tavasszal azt mondta, hogy várhatóan jövőre kezdődhet meg az építkezés.