Csongor napja van. | 2024.04.16

Balatonfüreden folytatódik a Klassz a pARTon komolyzenei koncertsorozat

2017-07-27 18:51:00

Balatonalmádi után Balatonfüreden folytatódik csütörtökön a Klassz a pARTon komolyzenei koncertsorozat.

    A rendező Cimbora Alapítvány és a házigazda Érdi Tamás zongoraművész az egyéb helyszínek mellett a Kisfaludy Színpadon, zömmel zenekari koncertekkel várják a zenerajongókat Balatonfüreden - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.
    Balatonfüred mellett Csopak, Gyenesdiás, Gyulakeszi, Keszthely, Paloznak, Szigliget, Budapest és Esztergom ad otthont a fesztiválnak augusztus 6-ig.  
    Mint írják, a váratlanul rosszra fordult időjárás miatt a csütörtökre Csopakra meghirdetett Cimbora napot elhalasztják, helyette augusztus 6-án, 17 órakor lép majd fel a Cimbora együttes a csopaki strandon, ahol játszóház is várja a családokat.
    Pénteken Érdi Tamás és az Óbudai Danubia Zenekar Esztergomban lép fel, az időjárás miatt a programot a Várszínház helyett a Várban rendezik meg.
    A Grazioso Kamarazenekar és Hildegarde Fesneau francia hegedűművész augusztus 2-ára meghirdetett koncertjét Balatonfüred helyett Budapesten nézheti meg a közönség. A Párizsból érkező hegedűművész előadását jó idő esetén a Vármegyeháza udvarán, rossz idő esetén a Vigadóban hallhatja a közönség. Hildegarde Fesneau Mozart A-dúr hegedűversenyét adja elő Hamar Zsolt vezényletével. Az est meglepetésvendége Érdi Tamás lesz, aki a francia művésszel együtt Mozart e-moll hegedű-zongoraszonátáját játssza el.
    A program ingyenes, de a korlátozott férőhely miatt az érdeklődőknek regisztrálniuk kell a regisztracio.klasszaparton@gmail.com címen - írták a tájékoztatóban.