Gedeon napja van. | 2024.03.28

Deutsch: Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk

2017-07-24 09:10:41

 

Magyarország csak úgy lehet sikeres, ha a digitalizáció nyerteseivé válunk - emelte ki a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel a Digitális Jólét Program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. Deutsch Tamás arról is beszélt, hogy ehhez megfelelő infrastruktúra kell és megfelelő ár.

 

    A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy ennek érdekében alkották meg a Digitális Jólét Program 2.0-át, amiben több mint húsz fejlesztési irányt jelöltek meg.
    Deutsch Tamás az M1 aktuális csatorna műsorában kifejtette: a program többek között infrastruktúra-fejlesztést is tartalmaz, mint például a vezetékes internethez, valamint az 5G mobilinternethez való hozzáférés fejlesztését. Céljuk továbbá, hogy minden településen legalább két helyen - egy közintézményben és közterületen - legyen ingyenes mobilinternet hozzáférés.
    Kiemelte: a program bővítésének célja, hogy mindenki számára elérhető legyen az olcsó, megfizethető, jó minőségű internet-szolgáltatás. Ennek részeként két lépésben, először 18, majd 5 százalékra csökken az internet áfája.