Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: azok kritizálják Orbánt, akik aláírtak Sorosnak és le akarják bontani a kerítést

2017-07-22 18:52:00

A Fidesz szerint azok kritizálják Orbán Viktor miniszterelnököt, akik "aláírtak Sorosnak" és le akarják bontani a kerítést.

    Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, a kormányfő tusványosi beszédére adott ellenzéki reagálásokról az MTI-nek azt mondta: ebben Botka László, az MSZP miniszterelnök-jelöltje "jár az élen", aki Brüsszelben konkrét ígéretet tett a kerítés lebontására. 
    Jelezte: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke korábban a határnál tüntetett a kerítés ellen, és azt állította, hogy nem létezik bevándorlási probléma. Szerinte Vona Gábor pártelnök pedig "beléptette a Jobbikot a Soros-koalícióba". Úgy folytatta: a Jobbik az utóbbi időben kétszer, a Soros György milliárdoshoz köthető nem kormányzati szervezetek (NGO-k) és a CEU, a "Soros-egyetem" ügyében is az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenccel együtt "aláírt Sorosnak". Felhívta a figyelmet arra, hogy az előző választások előtt még "a Jobbik követelte leghangosabban a Soros-egyetem bezárását és a Soros NGO-k betiltását". Kétszínű politikát folytatnak és megbízhatatlanok - mondta Hidvéghi Balázs.