Auguszta napja van. | 2024.03.29

A biztos bennmaradás a cél a Budaörs női kézilabdacsapatánál

2017-07-19 12:20:00

 

 Kilenc új játékossal vág neki a női kézilabda NB I új idényének a Budaörs csapata, amely a biztos bennmaradást célozza meg.

 

    Vörös Ádám, az elmúlt idényben 11. Budaörs Handball ügyvezetője a szerdai sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a gárda ősszel már a harmadik idényét kezdi meg az élvonalban.   
    "Az elmúlt szezonban kőkeményen harcoltunk a bennmaradásért, a következő év a továbblépés éve kell, hogy legyen. Dolgozunk azon, hogy előre tudjunk lépni, és hogy bebizonyítsuk, állandó helyünk van az NB I-ben" - jelentette ki Vörös Ádám, aki hozzátette: a következő idényben is változatlan szakmai stáb irányítja az együttest. 
    Mihály Attila vezetőedző - akit kapusedzőként továbbra is Sirina Irina segít - elmondta: bár a két legismertebb kézilabdázójuk, Hornyák Ágnes és a jelenleg is válogatott Pálos-Bognár Barbara szerződést hosszabbított, csapata nagy változáson esett át a nyáron, mivel tízen távoztak, ugyanakkor kilenc új játékos került a keretbe.
    "A távozók három-négy évet játszottak együtt, most az a célt tűztük ki, hogy a helyükre fiatal magyar játékosok jöjjenek" - fogalmazott Mihály Attila, aki hangsúlyozta: a Budaörs keretében egyetlen idegenlégiós sincs, s a csapat átlagéletkora mindössze 23 év. 
    A két új kapus közül Sipeki Flóra Székesfehérvárról, Wéninger Alexa Mosonmagyaróvárról, a balszélső Farkas Evelin Siófokról jött, de utóbbi az irányító poszton is bevethető. A beállók közül Plesztovits Alexa eddig Érden játszott, míg Pásztor Noémi a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa volt. Az irányító-átlövő posztra négy új szerzemény érkezett: Gerháth Fanni (Mosonmagyaróvár), Berta Bianka (Dunaújváros), Brettner Zsófia (Siófok), míg Rácz Réka az utánpótláscsapatból került fel a felnőttekhez.
    Mihály Attila közölte, annak érdekében, hogy a keret minél hamarabb összeszokjon, a többi csapatnál korábban kezdték el a felkészülést, s az NB I rajtjáig még három tornán, Dunaújvárosban, Prágában és Érden vesznek részt.