Csaba napja van. | 2020.07.06 | MNB középárfolyam:

Osztrák lapok Netanjahu budapesti látogatásáról

2017-07-18 13:20:37

A Die Presse című konzervatív osztrák keddi száma beszámolt az izraeli kormányfő budapesti látogatásáról, amelyre a lap tudósítója szerint Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök nagy örömmel érkezett.

    A cikkszerző indoklása szerint Netanjahu nem számíthat Orbán Viktortól bírálatra a ciszjordániai telepekkel kapcsolatban, és mindkét kormányfő egyetért a radikális iszlám elleni küzdelemben. 
    A Die Presse cikke idézi a Háárec című izraeli napilap megállapítását, miszerint a magyar és az izraeli kormányfő osztoznak a médiával és a kisebbségekkel szembeni "antidemokratikus víziójukban". 
http://diepresse.com/home/ausland/aussenpolitik/5253809/Netanjahus-Reise-zu-Orban-stoesst-in-Israel-auf-Kritik
    A cinizmus világbajnokai címmel jelent meg kommentár a Der Standard című liberális osztrák napilap keddi számában Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök magyarországi látogatásáról. 
    Paul Lendvai, a cikk szerzője megállapította, hogy a látogatás jelentős politikai siker a vendéglátónak, Orbán Viktornak. Rámutatott: a visegrádi országok soros elnökeként Magyarország szervezheti meg az izraeli vezető és a négy ország kormányfőjének budapesti találkozóját is. Lendvai szerint a Netanjahu-kormány "kiemelkedő külpolitikai érdeke", hogy élénkítse kapcsolatát "a menekültválságban nyíltan vállalt muszlim- és bevándorlásellenes" négy országgal. A szerző úgy véli, hogy az "otthon növekvő korrupciós vádak alá került" izraeli kormányfő nagy erkölcsi árat fizet "Európa legvitatottabb politikusánál" tett látogatása miatt. 
http://derstandard.at/2000061415284/Weltmeister-des-Zynismus