Tivadar napja van. | 2024.04.20

Időközi önkormányzati választásokat tartottak vasárnap

2017-07-17 09:28:00

Rozsnyainé Karaffa Ágnest (független) választották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztaradvány polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

Csoma Andrásné jegyző elmondta, hogy a 155 választásra jogosult közül 134 járult az urnák elé,  érvénytelen szavazat nem volt.

Rozsnyainé Karaffa Ágnes 87, a szintén függetlenként induló Horváth Gyula 47 voksot kapott,  Balog István (Magyar Munkáspárt) nem kapott szavazatot. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a Miskolci Törvényszék az előző polgármestert, a független Tomkó Sándort méltatlannak nyilvánította a tisztség betöltésére szándékos bűncselekmény elkövetése miatt. Emiatt megbízatása március 22-én megszűnt. 

 

Gál Szilvia független jelöltet választották Orgovány polgármesterévé a vasárnap tartott időközi voksoláson.

Hegedűs Gáborné megbízott jegyző  elmondta, hogy a választói névjegyzékben szereplő 2718 személyből 1405 járult az urnákhoz, 1384-en szavaztak érvényesen.

A polgármesteri tisztségért öten indultak. A független jelöltek közül Gál Szilvia 569, Maszlik István 490, Stégner István 29 szavazatot kapott. A korábbi polgármester Lóczi Boglárka (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) 291, Bencsik Mihály (Magyar Munkáspárt) 5 voksot gyűjtött.
Az időközi voksoláson a polgármester mellett új képviselő-testületet is választottak. A hat képviselő helyre huszonöten pályáztak.
Orgoványon azért kellett időközi polgármester- és képviselőválasztást tartani, mert a képviselő-testület március 29-én feloszlatta magát.

A független Kálózi Sándort választották a Bács-Kiskun megyei Kunpeszér polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson.

 

Jász Tamara elmondta, hogy a választásra jogosult 596 lakos közül 319-en járultak az urnákhoz, az érvényes voksok száma 317 volt. Ebből 166 szavazatot kapott Kálózi Sándor. A szintén független jelölt Tabányi Annamária 143, Jurászikné Lakos Mónika Hajnalka 8 szavazatot kapott. Szilágyi András (Magyar Munkáspárt) nem kapott egyetlen voksot sem. Fehér Ferenc (független) visszalépett a választástól. 
Kunpeszéren azért tartottak időközi választást, mert a második ciklusát töltő polgármester, Németh László a nyugdíjba vonulására hivatkozva április 9-én lemondott tisztségéről.