Auguszta napja van. | 2024.03.29

Szakértő: fontos az építőipar növekvő tendenciája

2017-07-15 11:39:51

 

Az építőiparról a héten nyilvánosságra hozott adatok azt mutatják, hogy az ágazat teljesítményének növekedése február óta folyamatos - mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

 

    A Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára szerint nem kell óriási eredményként értékelni, hogy májusban az építőipari termelés volumene 35,4 százalékkal meghaladta a tavaly májusit, mert a 2016-os érték nagyon alacsony volt. 
    Fontosabb és objektívebb tényező, hogy májusban az előző hónaphoz képest 7,5 százalékkal nőtt az ágazat termelése, mert ez jelzi, hogy a februárban indult növekedési tendencia folyamatos - mondta a közgazdász, aki szerint a növekedés fennmarad az elkövetkező hónapokban is.
    Megjegyezte: egyelőre inkább az ipari épületek építése húzta fel az ágazatot. A májusban megkötött új szerződések pedig főként vasúti és sportlétesítményekre vonatkoznak, tehát állami megrendelések. A növekvő tendencia folytatódása attól függ, hogy a magán- és az üzleti szférára is kiterjed-e a beruházások növekedése - tette hozzá.