Emma napja van. | 2024.04.19

Négy településen lesz időközi választás vasárnap

2017-07-13 10:32:00

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást vasárnap: Hácson, Kunpeszéren és Pusztaradványban polgármestert, Orgoványon községvezetőt és helyi képviselőket is választanak.

    A Somogy megyei Hácson azért kell időközi polgármester-választást tartani, mert a község eddigi vezetője, Molnárné Kubik Zsuzsanna (Fidesz-KDNP) egészségi okok miatt áprilisban lemondott. A posztra a jelenlegi alpolgármester, Csökli Orsolya függetlenként, Szép Erzsébet pedig a Magyar Munkáspárt színeiben aspirál. A község választási névjegyzékében valamivel több mint 300-an szerepelnek.
    A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Pusztaradványban azért lesz időközi választás vasárnap, mert a település független polgármesterét, Tomkó Sándort - szándékos bűncselekmény elkövetése miatt - a Miskolci Törvényszék méltatlannak nyilvánította a poszt betöltésére. A polgármester megbízatása március 22-én szűnt meg. A tisztségért hárman indulnak: Balog István a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, míg Rozsnyainé Karaffa Ágnes és Horváth Gyula függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 150-en szerepelnek. 
    A Bács-Kiskun megyei Kunpeszéren a település korábbi vezetője, Németh László (független) nyugdíjba vonult, és ezért lemondott tisztségéről április 9-i hatállyal. A posztért öten indulnak: Szilágyi András a Magyar Munkáspárt jelöltjeként, valamint Fehér Ferenc, Kálózi Sándor, Tabányi Annamária és Jurászikné Lakos Mónika Hajnalka függetlenként. A választói névjegyzékben mintegy 600-an szerepelnek.
    A szintén Bács-Kiskun megyei Orgoványon polgármestert és képviselőket is választanak vasárnap, miután a képviselő-testület március 29-én feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öten indulnak: a jelenlegi polgármester, Lóczi Boglárka (Fidesz-KDNP-Nemzeti Fórum) mellett Maszlik István, Gál Szilvia és Stégner István függetlenként, továbbá Bencsik Mihály a Magyar Munkáspárt jelöltjeként. A hat képviselői helyre huszonöten pályáznak: tizenkilencen függetlenek, hatan pedig a Magyar Munkáspárt jelöltjei. A település választói névjegyzékében több mint 2700-an szerepelnek.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
MTI hírfelhasználó