Gedeon napja van. | 2024.03.28

Emléktúra indult Arany János nyomában

2017-07-11 15:13:00

Háromnapos emléktúra indult Arany János nyomában kedden a Lakiteleki Népfőiskola és a Keresztény Élet hetilap szervezésében.

    A Lakiteleki Népfőiskola és a Keresztény Élet több mint tíz esztendeje minden évben egy-egy történelmi, irodalmi személyiség tiszteletére szervez vetélkedőt, illetve emléktúrát - mondta el az MTI-nek az Arany János-túra első napján a Parlamentben Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.
    Mint hozzátette, idén a kétszáz éve született Arany János életével és munkásságával kapcsolatos vetélkedőn vehettek részt a Kárpát-medencei magyar fiatalok. A középdöntőből és a döntőből 11 győztes csapat került ki, összesen 46 általános és középiskolás diákkal, Kőszegtől Rimaszombaton, Budapesten és Kalocsán át Gyergyóalfaluig - mondta a túrát vezető Lezsák Sándor.
    Elmondása szerint kedden a Fiumei úti sírkertben felkeresték és megkoszorúzták Arany János, majd Petőfi Sándor sírját, ezt parlamenti séta követte, délután pedig az Országos Széchényi Könyvtár Arany-kiállítását tekinthetik meg a diákok.
    A következő két nap állomásai Nagykőrös, Lakitelek és Geszt lesznek, végül a túra Nagyszalontán, Arany János szülővárosában ér véget.