Gedeon napja van. | 2024.03.28

Zenés irodalmi turnéra indul a FISZ a Balaton körül

2017-07-11 09:54:00

Zenés irodalmi turnéra indul a Balaton körül a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ). A Szöveghullám 2.0 elnevezésű rendezvénysorozat során július 11. és július 15. között öt településen olvasnak fel a fiatal szerzők, tapasztaltabb pályatársakkal kiegészülve - közölte a szervezet az MTI-vel.

    A negyedik alkalommal megszervezett program célja, hogy az alapvetően fővároscentrikus kortárs szépirodalom eljusson vidéki helyszínekre is, megszólítva a Balaton körül nyaralókat. A rendezvények lehetőséget teremtenek a közvetlen beszélgetésekre, találkozásokra szerző és olvasó között.
    Az ingyenes rendezvénysorozaton fellép Térey János, Lanczkor Gábor, Tolvaj Zoltán, Csillik Kristóf, Csombor Rita, Horváth Imre Olivér, Kulcsár Árpád, Mizsur Dániel, Puskás Dániel, Szalay Álmos, Szerényi Szabolcs, valamint Szőllőssy Balázs, Tinkó Máté és Vajna Ádám is. A zenéről Burucs Szabolcs, DJ Panda és Szabó Mátyás gondoskodik, a házigazda Horváth Veronika és Gál Soma lesznek.
    A turné első állomása július 11-én, kedden a keszthelyi Zenepavilon lesz, amit a hét többi napján Révfülöp, Csopak, Balatonszárszó és Balatonföldvár követ - olvasható a közleményben, amely szerint a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) támogatja a rendezvénysorozatot.