Auguszta napja van. | 2024.03.29

UTE: azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot!

2017-07-10 15:55:00

Az Újpesti Torna Egylet hétfői közleményébe "ismételten és nyomatékosan" felszólította az Újpest FC labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot.

    Az UTE egyben jelzi, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".
    A lila-fehér klub emlékeztet rá, hogy az UTE 18 éve nem üzemeltetője a felnőtt labdarúgócsapatnak, de "kisebbségi tulajdonosként mindig az újpesti felnőtt labdarúgás működését tartotta szem előtt, nem csak hangzatos szólamokban, hanem konkrét cselekedetekben".
    "A címerhasználattal kapcsolatban a jogi helyzet rendezett, használata a felnőtt labdarúgócsapat számára ingyenes, a hasznosításról a felek egybehangzó akaratának megfelelően 2025-ig szerződés rendelkezik. Itt kívánjuk megjegyezni, hogy a hasznosításból az UTE-nak az elmúlt öt évben (a Duchatelet-éra alatt) 0 Ft bevétele származott. Mindezek után értetlenül állunk a belga tulajdonos jogszerűtlen címerhasználat megváltoztatásával kapcsolatban, amely egy álságos, senki által nem ellenőrizhető szavazásra épül" - áll a közleményben, amely részletezi, hogy az UTE az elmúlt években milyen segítséget nyújtott a labdarúgócsapatnak.
    Az UTE elnöksége - a szurkolók tiltakozása nyomán - egyhangúlag döntött arról, hogy vétójogával élve nem járul hozzá a címerváltoztatáshoz, mert az az újpesti labdarúgás tradícióját sérti.
    Az Újpest FC múlt hétfőn mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.
    Az újpesti szurkolók szombaton tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását.