Andrea napja van. | 2024.04.18

Az izraeli kormány elhatárolódik Soros György mellett kiálló izraeli nagykövet nyilatkozatától

2017-07-09 21:01:00

A hétvégén Soros György vazullusai, Sorost ábrázoló plakátokat téptek Budapesten. Szanyi Tibor az MSZP európai parlamenti képviselője internetes oldalán magasztalta az egekbe a spekulánst. Izrael magyarországi nagykövete, Yossi Amrani erős hangvételű közleményben szólította fel a magyar kormányt, hogy azonnal távolítsa el a Sorost ábrázoló plakátokat.

"...akik a mostani plakátkampányért felelősek, hogy gondolják át a következményeket. A történelmi tapasztalat alapján semmilyen előny nem származhat egy ilyen jellegű kampányból. Jelenleg ez a kampány egy bizonyos személy politikai bírálatán túl nemcsak szomorú emlékeket idéz fel, de gyűlöletet és félelmet szít - írta levelében az izraeli nagykövet."

A nagykövet levele kapcsán az izraeli sajtó munkatársai megkeresték az izraeli miniszterelnökséget, és arra voltak kíváncsiak, hogy a külügyminisztérium, miért áll Izrael-ellenes szervezetek oldalán? Az izraeli külügyminisztérium szerint Yossi Amraninak nem volt felhatalmazása az izraeli kormánytól a magyar kormányt felszólító közlemény kiadására, melyre az alábbiak szerint reagált!

"Nagykövetünk hibázott. Izrael minden esetben védelmet nyújt a csupán zsidóságáért atrocitást elszenvedő galuti zsidóságnak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kiáll az Izrael-ellenes tevékenységet támogató Soros György mellett. A Miniszterelnöki Hivatal mindezt azzal egészítette ki, hogy a sajtónyilatkozat Izrael miniszterelnökének tudta nélkül jelent meg és nem tükrözi véleményét."

Korán ünnepelt a balliberális "demokratikus ellenzék", mert sokadjára bizonyosodott be, hogy a kommunista diktatúra antiszemitázó paneljei nem működnek.

Sorost nem a származása, hanem a tevékenysége miatt támadják világszerte sok országban, és Izraelben sem kívánatos a személye.

(forrás 888)