Tivadar napja van. | 2024.04.20

Tuzson: Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót

2017-07-08 11:52:53

Brüsszel jó irányban halad, hogy szétverje az Európai Uniót (EU), a migrációt támogató európai politika ugyanis EU-ellenes hangulatot szíthat egyes tagországokban - mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

    Tuzson Bence szerint ugyanakkor sokáig nem lehet képviselni az európai emberek akaratával és érdekével ellentétes álláspontot, ezért a magyar kormány arra számít, hogy lépésről lépésre megváltozik az európai politika és a tagállamok álláspontja, mint ahogy megváltozott Olaszországé is.
    Az államtitkár úgy fogalmazott: Brüsszel jelenleg - kimondatlanul ugyan -, de Soros György tervét valósítja meg. Ennek része a tervezett európai menekültügyi hatóság, amely elvenné a nemzetállamoktól azt a jogot, hogy lefolytassák a menekültügyi eljárásokat, és központilag meghatározott keret szerint osztaná szét a migránsokat. Ez az Európai Unióba évente egymillió migránst befogadni akaró Soros György terve - hangoztatta.
    Hozzátette: a migránsok befogadását a tervek szerint egyrészt hitelből finanszíroznák, amelynek kamataival jól járna hitelező, másrészt átcsoportosítanák a mezőgazdaság támogatására szánt pénzeket, ami Magyarországot kifejezetten hátrányosan érintené.
    Tuzson Bence szólt arról is, hogy Soros György komoly hálózatot működtet azért, hogy megváltoztassa Európát. A nemzetekre épülő Európa helyett Brüsszelből működtetett Európát szeretne, amelyben nemzetállamok helyett valamiféle egységes "európai massza" jönne létre. Ezzel szemben "mi nemzetekre épülő, erős szövetségben működő, erős Európát szeretnénk" - fogalmazott.