Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vizes vb 2017 - Forgalmi változások lesznek péntektől egy hétig, a Lánchidat is lezárják

2017-07-06 20:58:50

 

Forgalmi változások lesznek a fővárosban a vizes világbajnokság (vb) megnyitóünnepségének előkészületei miatt péntektől egy hétig, a Lánchidat is lezárják - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

 

    Azt írták, hogy korlátozásokra kell számítani a budai és a pesti rakpartok belvárosi szakaszán. Az éjszakai órákra lezárják a forgalom elől a többi között a Lánchidat, a pesti alsó rakpartot a Margit híd és a Havas utca, a budai alsó rakpartot pedig az Üstökös utca és az Egry József utca között.
    A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok, a D11-es és a D12-es hajó, a 2-es, a 19-es és a 41-es villamos, valamint a 15-ös, a 115-ös, a 16-os, a 105-ös, a 916-os és a 990-es busz útvonala.
    Péntektől keddig, majd csütörtökön este fél tizenegytől hajnali fél ötig zárják le a forgalom elől a pesti alsó rakpartot a Margit híd északi felhajtója és a Havas utca között, a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és az Egry József utca között, valamint a Lánchidat.
    Szerdán már este hattól lezárják ugyanezeket az útvonalakat, ezeken túl pedig este nyolctól a Lánchíd utcát az Ybl Miklós tér és a Clark Ádám tér között, az Alagutat, az Ybl Miklós teret, továbbá a Fő utcát a Clark Ádám tér és a Jégverem utca között.
    A jövő pénteki nyitóceremónia idején érvényes, valamint a verseny alatt szükséges lezárásokról, közlekedési változásokról a BKK hamarosan részletes közleményt ad ki - írták.
    A vizes vb-t július 14. és 30. között rendezik meg Budapesten és Balatonfüreden.