Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra, nem a Fidesz

2017-07-06 17:17:00

 

A Soros-szervezetek emberei készülnek törvénytelen akciókra ősszel, nem pedig a Fidesz. A nagyobbik kormánypárt így reagált az MSZP és a DK csütörtöki közleményére, melyben az ellenzéki pártok azt írták, Orbán Viktor miniszterelnök erőszakos provokációkat készít elő Budapesten és arra készül, hogy "lángba borítsa Budapestet".

 

    A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében az áll, hogy az őszi zavargásokat, törvénytelen és akár erőszakos akciókat nem ők, hanem a Soros-hálózat tagjai hajtogatják. Szerintük a Soros-hálózat tagjai nyíltan üzengetik, hogy törvénytelen, az erőszakosság határát súroló akciókra készülnek ősszel.
    A Soros-szervezetek emberei, Gulyás Mártontól kezdve Schilling Árpádon keresztül Vágó Gáborig naponta ezzel fenyegetőznek. A felkészüléshez kiképző táborokat, konferenciákat és képzéseket szerveznek, ahol nyíltan arról beszélnek, hogy nekik joguk van a törvények megsértésére - áll a közleményben.
    A Fidesz szerint a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar kormányra, mert az útjában áll Brüsszel és Soros tervének, ami szerint migránsokkal telepítenék be Európát és benne Magyarországot.
    A két ellenzéki párt korábban Kövér László szerdai szavaira reagált. Az Országgyűlés elnöke Felvidéken zajló Martosi Szabadegyetem fővédnöki fórumán arról beszélt: az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt. 
    Az MSZP erre írta azt, hogy Orbán Viktor és pártja erőszakos provokációkat készít elő, ezért "kezdték el hajtogatni saját forgatókönyvüket, hogy ősszel történni fog valami az országban".
    A DK pedig úgy reagált Kövér László nyilatkozatára, hogy a Fidesz az egyetlen politikai erő, amely Magyarországon erőszakos utcai zavargásokat szított. Szerintük Kövér László szavaiból úgy tűnik, Orbán Viktor megint arra készül, hogy lángba borítsa Budapestet.