Auguszta napja van. | 2024.03.29

Magyar filmek láthatók egy hónapon át a balatonfűzfői strandon

2017-07-05 16:44:00

 

Magyar filmek kedvelőit várják a Tobruki strandon Balatonfűzfőn, ahol csütörtök esténként a közelmúltban készült filmalkotásokat láthatják az érdeklődök a szabad ég alatt  - tájékoztatta szerdán az MTI-t a rendezvény szervezője.

 

    Szanyi Szilvia, a programot szervező Balatonfűzfő-Litér Turisztikai Egyesület elnöke közölte: a Balaton-part nyáresti kínálatát szeretnék színesíteni a csütörtökön induló strandmozival, ahol elsőként a Berosált a rezesbanda című családi filmvígjátékot vetítik Mátyássy Áron rendezésében. 
    A következő héten a Víkend című thrillert láthatja a közönség, melyet szintén Mátyássy Áron rendezett, majd a Dumapárbaj című vígjátékot Paczolay Béla rendezésében. Július 27-én Antal Nimród, Kontroll című filmjét láthatja a strand közönsége, augusztus 3-án pedig a Hurok című thriller látható majd Madarász István rendezésében. A programzáró filmről még tárgyalnak, produceri engedélyekre várnak - mondta Szanyi Szilvia. 
    A szervező elmondta, hogy a strandmozit tavaly szervezték meg először, akkor egy-egy előadásra mintegy százan voltak kíváncsiak.
    A filmvetítések ingyenesen látogathatók a Magyar Mozik nevű szervezet támogatásával. A program minden este kilenc órakor kezdődik, a vetítés rossz idő esetén elmarad - fűzte hozzá.