Auguszta napja van. | 2024.03.29

Új kiadóval bővült a Líra-csoport

2017-07-03 17:50:00

 

Új kiadóval bővült a Líra-csoport, a Partvonal Könyvkiadó Kft.-vel, amelyet a Partvonal könyveket korábban gondozó Melotrade Kft. és a Líra Könyv Zrt. hozott létre 50-50 százalékos tulajdonrésszel július 1-jén - közölte a Líra Könyv Zrt. hétfőn az MTI-vel. 

 

    A közlemény szerint az új taggal a cégcsoport kiadói márkáinak száma kilencre nőtt: Athenaeum, Corvina, General Press, Magvető, Manó Könyvek, Menő Könyvek, Rózsavölgyi és társa, Partvonal, Szépmíves Könyvek. 
    A Partvonal Könyvkiadó - a cégcsoport többi kiadójához hasonlóan - a jövőben is szakmailag önállóan, de a Líra-csoport logisztikai, kereskedelmi és marketing lehetőségeire építve végzi munkáját. 
    A kiadó által gondozott könyvek kizárólagos terjesztője a Líra Könyv Zrt. lesz. Az újonnan létrehozott társaság ügyvezető igazgatója a Melotrade Kft. korábbi tulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Baranyi Vivien. 
    A közlemény szerint a Partvonal kiadói márka 2005-ben jött létre, fő profilja az igényes szórakoztató és ismeretterjesztő irodalom, jelenleg 235 különböző kiadványa kapható kereskedelmi forgalomban.
    Az MTI érdeklődésére közölték: a Líra-csoport konszolidált árbevétele 2016-ban 6,6 milliárd forint volt, 2015-ben pedig 6,2 milliárd forintra tett szert. Az idei vállalatfelvásárlásoknak köszönhetően 2017-ben 10 milliárd forintot megközelítő árbevételt terveznek. A cégcsoport adózott eredménye tavaly 304 millió forintra csökkent az előző évi 366 millió forint után. A cégcsoport a múlt évben 347 embert alkalmazott, az azt megelőző évben pedig 330-at - tették hozzá. 
    A Líra-csoport idén tavasszal 25 - az egykori Alexandra-könyvesboltok helyén megnyitott - üzlettel bővítette kereskedelmi hálózatát. Ezzel a cégcsoport - összesen 92 üzlettel - az ország legtöbb könyvesboltját üzemeltető hálózatát hozta létre. A növekedés most a kiadói tevékenység bővítésével folytatódik - áll a közleményben.