Emma napja van. | 2024.04.19

Közlekedési balesetek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében

2017-06-28 11:26:03

Tájékoztató az elmúlt 24 órában történt közúti közlekedési balesetekről.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. június 27-én négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Miskolcon, egy személygépkocsi vezetője 8 óra 40 perc körül a Gömöri felüljáróra akart felhajtani, amikor kanyarodása közben a jármű egyik ajtója kinyílt. A sofőr megpróbálta menet közben behúzni azt. A manőver közben a férfi azonban félrerántotta a kormányt, az autó pedig az útpadkának ütközött, majd felborult. A sofőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. 

Göncön, a Széchényi István úton 15 óra 30 perc körül egy mezőgazdasági járműnek a vezetője nem a munkaeszköz sajátosságainak megfelelően közlekedett, így az árokba hajtott, ahol felborult. A jármű vezetője könnyű sérüléseket szenvedett, akivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.  

Emődön, az Arany János úton haladt 15 óra 40 perc körül egy tehergépkocsi vezetője és nem a forgalmi viszonyokhoz igazította járműve sebességét, ezért nekihajtott egy álló autónak, ami nekigurult az előtte álló kocsinak. A balesetben négyen megsérültek.

Szegilongon, a Dózsa György úton egy kerékpáros haladt 19 óra 40 perc körül, amikor a kerékpárúton egy szabálytalanul várakozó autót nem megfelelően került ki, így nekihajtott annak. A biciklis könnyebben megsérült a balesetben.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset négy esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a járművek sebességének helyes és az adott útviszonyokhoz igazított megválasztására.

 

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak!