Gedeon napja van. | 2024.03.28

Tuzson: Magyarországot meg kell tartani olyannak, amilyen

2017-06-28 08:59:00

A nemzeti konzultáció során az emberek döntő többsége egyetértett azzal az alapvető kérdéssel, hogy védjük meg Magyarországot: maradjon meg olyannak, amilyen - mondta az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, hozzátéve: erre kell építeni a következő évek politikáját is.

    Tuzson Bence szerint az emberek azt szeretnék, hogy ne változtassák meg Magyarországot, és az Európai Unióban is őrizzük meg Magyarország helyét. Egy nemzetekre épülő Európa legyen, ne egy központból vezérelt.
    Az államtitkár kitért arra is, hogy Brüsszelben van egy alapvető értékzavar: többen keverik a menekültek, illetve a gazdasági célból érkező migránsok fogalmát, s azt mondják, hogy a gazdasági migráció jó Európának. A magyar kormány ezzel nem ért egyet, és úgy vélik, Magyarország és a magyar emberek érdeke, hogy a magyaroknak legyen munkája. Amíg pedig nincs minden magyar embernek munkája, addig nem szabad azzal foglalkozni, hogy azért hozzanak be embereket az országba, hogy azok dolgozzanak a magyarok helyett - szögezte le Tuzson Bence.
    Tuzson Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kiemelte: politikát, semmilyen nemzeti érdekérvényesítést nem lehet olyan gondolatokra alapozni, amelyeket az embereket nem támogatnak. Régi elvük, hogy csak úgy lehet sikeres kormányzást folytatni, az országban sikereket elérni, ha törekvéseik az emberek véleményén alapulnak. Ezért fontosak a nemzeti konzultációk, s ezt szeretnék folytatni a továbbiakban is - hangsúlyozta az államtitkár.