György napja van. | 2024.04.24

Orbán: konszenzus van Magyarországon a migráció ügyében

2017-06-27 19:08:00

Szinte teljes konszenzus van Magyarországon abban, hogy a migrációs politikát és a gazdaság függetlenséget meg kell védeni a brüsszeli beavatkozástól - jelentette ki a miniszterelnök a Fidesz-frakciónak a nemzeti konzultációt kísérő "Álljunk ki Magyarországért!" országjáró rendezvénysorozata keddi záróeseményén, Budapesten.

    Orbán Viktor leszögezte: mind a hat kérdésben elsöprő támogatást kapott az az álláspont, miszerint Brüsszelt meg kell állítani, mind a migránsválság, mind a lopakodó központosítás és jogelvonás ügyében.
    Az emberek egyöntetűen kiálltak amellett, hogy a magyar gazdaságot érintő döntések itt szülessenek. Továbbra is mi döntsünk az adókról, energiaárakról, ne engedjük át ezeket a döntéseket - mondta.
    A kormányfő kijelentette: a magyarok nem akarnak illegális migránsokat befogadni, egy darabot se, átmenetileg se, sehogyan se. 
    A magyarok teljes összhangban azt akarják, hogy tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy megvédjük az országot az illegális bevándorlóktól - tette hozzá.
    Röviden összefoglalva a válaszadók gyakorlatilag teljes egyetértésben kimondták, a magyarok nem akarják Brüsszelnek átadni az irányítást. Nem akarnak több hatalmat, több hatáskört átadni, mint ami az eredeti megállapodásokban, a csatlakozási szerződésben le van fektetve - mondta Orbán Viktor.