Auguszta napja van. | 2024.03.29

Jövőre Prágában találkoznak a Harley-Davidson-motorosok

2017-06-21 18:08:11

 

Legalább 70 ezer Harley-Davidson motort és több mint 100 ezer motorost várnak jövőre Prágába, ahol megünneplik az amerikai márka megszületésének 115. évfordulóját - közölte Jaroslav Vavrina, a rendezvény főszervezője szerdán Prágában.

 

    A Harley-Davidson motorosok újabb világtalálkozójára 2018. július 5-től 8-ig kerül sor. A négynapos akció számára a rendezők a Holesovice városnegyedben fekvő szabadidőparkot bérelték ki. 
    A nagyszabású rendezvény keretében a motorosok engedélyt kaptak egy díszfelvonulásra is Prága belvárosában, a szabadidőparkban pedig nagyszabású európai és amerikai motorkerékpár-kiállítást tartanak, amelyen a múlt legendás motorainak százai lesznek megtekinthetőek. A rendezők szerint a veteránok mellett 40 új motorkerékpár-modellt is bemutatnak, amelyeket a legnagyobb gyártók kölcsönöznek az akció idejére. 
    "A nagyszabású nemzetközi akció esélyt ad arra, hogy a világ előtt bemutathassuk Prága és Csehország szépségeit, és a várható gazdasági haszon sem elhanyagolandó" - mondta Karla Slechtová regionális fejlesztési miniszter újságíróknak. A tárca számításai szerint az államkasszába több mint félmilliárd korona (5,75 milliárd forint) nagyságú összeg folyik majd be. A regionális fejlesztési minisztérium és Prága városa ezért védnökséget vállalt a Harley-Davidson-motorosok prágai világtalálkozója felett. 
    A motorkerékpárok általában is nagy népszerűségnek örvendenek a csehek körében. Jelenleg mintegy 1,1 millió különböző márkájú motorbicikli van hivatalosan bejegyezve. A Harley-Davidson márkából tavaly 472 darab kelt el, további 359 darabot külföldről hoztak be a motorosok.