Auguszta napja van. | 2024.03.29

Párizsba szállították a három francia áldozat holttestét

2017-06-15 16:35:00

Hazaszállították csütörtökön a június 3-i londoni merényletben meghalt három francia állampolgár holttestét - közölték repülőtéri források.

    A párizsi Roissy-Charles de Gaulle repülőtéren Francois Bayrou igazságügyi miniszter és a hozzátartozók a sajtó távollétében fogadták a áldozatok földi maradványait szállító repülőgépet, amely nem sokkal dél után landolt a francia fővárosban.
    Június 3-án késő este három terrorista egy bérelt fehér Renault furgonnal felhajtott a London híd járdájára, gyalogosokat gázolt el, majd a közeli piac, a Borough Market környékén sok embert megkéselt. Nyolc embert megöltek, legalább ötvenet pedig megsebesítettek. A támadókat a rendőrség agyonlőtte.
    Az első francia áldozat, a 26 éves Alexandre Pigeard felszolgálóként dolgozott Londonban, ahol nyolc hónapja élt. Őt a munkahelyén, egy bár teraszán szúrta le az egyik támadó. A 36 éves Sébastien Belanger séfként dolgozott a Coq d,argent nevű francia étteremben, a londoni Cityben, őt az utcán késelték meg. A harmadik francia áldozat, a 45 éves Xavier Thomas holttestét pedig négy nappal a merénylet után találták meg a Temzében. Őt feltehetően vagy elgázolta a furgon és emiatt a vízbe esett vagy pedig a gázolástól tartva beugrott folyóba.