Andrea napja van. | 2024.04.18

Időjárás-jelentés

2017-06-14 14:14:37

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:


    Időjárási helyzet Európában
    ---------------------------
    Az Északkelet-Európa felett örvénylő ciklon hátoldalán a szárazföld keleti felére még hűvös levegő áramlik, így a Skandináv-félsziget, a balti államok, Oroszország területén a hőmérséklet csúcsértéke elmarad az ilyenkor megszokottól. A leghidegebb a Kóla-félsziget térségében van, ahol a 10 fokot sem éri el a csúcsérték. Ciklon örvénylik középpontjával Izlandtól kissé délnyugatra is. Ennek a ciklonnak a felhőzete a Brit-szigetek fölé nyúlik be, a kontinens időjárására egyelőre nincs lényeges hatással. A két ciklon között magasnyomás húzódik, nagy területen napos, száraz az idő. A legmelegebb továbbra is a Pireneusi-félszigeten van, a déli vidékeken 38, 41 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását még az említett magasnyomás alakítja, a meleg, többnyire száraz levegőben kissé tovább erősödik a nappali felmelegedés.

    Várható időjárás az ország területén csütörtök estig
    ----------------------------------------------------
    Alapvetően gyengén felhős, napos, száraz idő lesz, de az ország északkeleti harmadán több lehet a gomolyfelhő. Csütörtökön mérsékelt lesz a változó irányú szél. 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, hűvösebb lehet a hajnal az Északi-középhegység völgyeiben és néhol az Alföldön, enyhébb pedig a vízpartokon és a nagyvárosokban.
    A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön többnyire 25 és 30 fok között várható.