József napja van. | 2024.03.19

Időjárás-jelentés

2017-06-08 14:24:24

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti: 

 


    Időjárási helyzet Európában:
    ----------------------------
    A Pireneusi-félszigeten, a Földközi-tenger térségében továbbra is szinte zavartalanul napos az idő. Az Appennini-félszigeten 25 és 30 fok közötti a délutáni órák hőmérséklete, Portugáliában, Spanyolország nagy részén viszont 30 fok fölé melegszik a levegő. Dél-Spanyolországban mérik a kontinensen jelenleg a legmelegebbet, 37, 38 fokot. 30 fok közeli a csúcsérték az Égei-tenger térségében is, de ott időnként felhők zavarják a napsütést. Európa északi, északnyugati területein viszont jóval mérsékeltebb a felmelegedés. Az átvonult - jelenleg Észak-Skandináviától a Kelet-európai-síkságon át a Fekete-tengerig húzódó - hidegfront mögött a hőmérséklet csúcsértéke több fokkal elmarad az ilyenkor szokásostól, néhol még a 15 fokot sem éri el. Péntek estig a Kárpát-medence időjárására már nem lesz hatással az említett front, nyugat felől száraz és melegebb levegő érkezik.
    
    Várható időjárás az ország területén péntek estig:
    --------------------------------------------------
    Éjszakára keleten is feloszlanak a felhők, már országszerte derült, száraz idő valószínű. Pénteken szinte zavartalanul süt majd a nap, csapadékmentes idő várható. Éjszaka mérsékelt lesz a légmozgás, pénteken a Dunántúlon a déli, délkeleti, a Tiszántúlon az északkeleti szél élénkül meg.
    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 28 fok között valószínű.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány