Gedeon napja van. | 2024.03.28

Idén számos újítás lesz a kunszállási hadifesztiválon

2017-06-08 08:58:00

 A hétvégén ismét megrendezik a HMFEST Hadikultúra és Military Fesztivált. Az ország közepén, a Kunszállási Somogyi Lovas Szabadidőközpontban péntektől vasárnapig tartó rendezvényen idén számos újítást ígérnek a szervezők.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint idén negyedik alkalommal rendezik meg a "térség legnagyobb szabadidős military, sport témájú" országos rendezvényét, tematikus fesztiválját.
    A háromnapos - ingyen látogatható - rendezvényre az ország különböző részeiből több mint száz XX. századi felújított katonai jármű érkezik, tankok, tüzérségi járművek, páncélozott és kétéltű járművek, autók, terepjárók, kerékpárok és motorkerékpárok, egészségügyi sürgősségi, híradós és haszongépjárművek. 
    A kereskedelmi standok, sátrak pedig tele lesznek mindenféle "militária kincsekkel": katonai régiségekkel, járműalkatrészekkel, könyvekkel, egyenruhákkal, váll-lapokkal. A külön erre az eseményre felépülő airsoft bázis élethű fegyverekkel, szituációs lőgyakorlatokkal, airsoft lőtérrel várja majd a kilátogatókat. Idén először lesz egy úgynevezett "air zona" is, ahol minden a katonai repülés körül forog majd.
    Mindemellett idén sem lesz hiány a katona élet érdekes előadásaiból: bemutatják milyen volt az élet távol a laktanyákban, a frontvonalakon és a csatatereken. Több előre megkomponált, pirotechnikával teletűzdelt interaktív csatajelenetet is megelevenítenek a napóleoni kortól a II. világháborúig. 
    Az estéken komfortos sátorváros és esti club zene várja a vendégeket a gasztrosátorban, a tábortűz mellett pedig a rég elfeledett közös katonanótázásé lesz a főszerep szájharmonika, tangóharmonika kísérettel.