Auguszta napja van. | 2024.03.29

Kósa Lajos: a magyarság képes a nemzeti megújulásra

2017-06-04 18:50:00

Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a trianoni tragédia pusztítását túlélve a magyarság képes a nemzeti megújulásra - közölte a Fidesz frakcióvezetője vasárnap.

    Közleményében Kósa Lajos úgy fogalmazott: "Hiszünk a nemzeti összetartozás erejében, mert csak egy erős nemzet képes kiállni magáért szerte a világban".
    A nemzeti összetartozás napjának meghirdetése és a kettős állampolgárságról szóló törvény a 2010-ben megalakult új Országgyűlés legfontosabb döntése volt, a Fidesz és a KDNP szövetsége ezzel tanúságot tett a magyar nemzet határokon átívelő összetartozása és a külhoni magyarság iránti felelősségvállalás mellett - emelte ki a frakcióvezető.
    Emlékeztetett, a nemzeti összetartásért és a magyarság megmaradásáért nemzeti fejlesztési programot indítottak, támogatják a külhoni vállalkozásokat, az ifjúsági közösségeket, a pedagógusokat, a színházakat. A külhoni óvodafejlesztési program segítségével, valamint a hazai és külhoni iskolai programokkal minden magyar gyermek számára szeretnék átélhetővé tenni, hogy a több állam területén élő magyarság összetartozása ma már valóság - írta Kósa Lajos.

gpe ppd