Emma napja van. | 2024.04.19

Varga Mihály: a kormány mindig megbecsüléssel fordult a pedagógusok felé

2017-06-03 08:01:00

 Csak annak a nemzetnek van jövője, amely kellő figyelmet és energiát fordít a gyermekek nevelésére - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter a tárca tájékoztatása szerint Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának pedagógusnapi ünnepségén. Varga Mihály hozzátette: a magyar kormány mindig megbecsüléssel fordult a pedagógustársadalom felé.

    Az NGM pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében idézte Varga Mihályt, aki közölte: "a pedagógusok továbbra is számíthatnak arra, hogy mellettük állunk, támogatjuk munkájukat és azon vagyunk, hogy folyamatosan egyre jobb feltételeket teremtsünk a gyerekek és a velük foglalkozó pedagógusok számára". A miniszter, aki a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője is, elmondta: ez az elkötelezettség jelenik meg abban is, hogy a pedagógusok voltak az elsők, akiknek életpályamodellt és átfogó többéves béremelési programot indított a kormány, amely már ötödik évéhez ért.
    Varga Mihály, aki Bús Balázs (Fidesz-KDNP) polgármesterrel köszöntötte a III. kerületi pedagógusokat, kijelentette: a béremelés nemcsak az iskolai tanárokra és tanítókra vonatkozik, hanem érinti az óvónőket, az óvodapedagógusokat, a logopédusokat, a fejlesztő pedagógusokat, a felsőfokú végzettségű bölcsődei nevelőket és a területi gyermekvédelmi szakszolgálatnál dolgozó örökbefogadási tanácsadókat is. Kiemelte, hogy mindezt Magyarország gazdaságának megerősödése tette lehetővé.
    A pedagógustársadalom és a kormány közös munkájának eredménye az is, hogy egyre több fiatal választja hivatásának a pedagógus életpályát, ezt jól mutatja, hogy rövid idő alatt jelentős mértékben emelkedett a pedagógus szakokra jelentkezők száma - tette hozzá.