Auguszta napja van. | 2024.03.29

Albán kábítószercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2017-05-25 07:02:29

Vádat emelt az ügyészség egy albán férfi ellen, aki 16 kilogramm marihuánát akart hazájából Magyarországon keresztül Németországba csempészni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-t.

    Szanka Ferenc közölte, az előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolják.
    A vádirat szerint a férfi 2016 májusában egy albán faluban ismeretlenektől marihuánát vásárolt, azzal a szándékkal, hogy a drogot Németországba vigye. Autója oldalsó küszöbrészére mindkét oldalon egy-egy csövet építettek be, oda dugták be a kábítószert.
    A vádlott 2016. május 30-án éjfél előtt jelentkezett belépésre a röszkei autópálya-határátkelőhelyen. A pénzügyőrök a gépkocsi ellenőrzése során megtalálták a 16 csomag, összesen csaknem 16 kilogramm marihuánát. A drogszállítmány tiszta hatóanyag-tartalma a szakérői vélemény szerint meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát - tudatta a csoportvezető ügyész.