Gedeon napja van. | 2024.03.28

Magyar cég adományozott táblagépeket az ungvári egyetem magyar intézetének

2017-05-23 19:45:00

Értékes számítástechnikai eszközöket - 15 táblagépet - adott át térítésmentesen az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézetének a magyarországi Invitech Megoldások Zrt. kedden a kárpátaljai megyeszékhelyen.

    Az informatikai eszközöket a magyarországi cég nevében Vida László, az ungvári magyar főkonzulátus konzulja nyújtotta át az UNE Ukrán-Magyar Oktatási és Tudományos Intézete (korábbi nevén Magyar Tannyelvű Humán és Természettudományi Kar) tudományos tanácsának ülésén. 
    A konzul hangsúlyozta, a táblagépek jól kiegészítik azokat a fejlesztéseket, amelyek az utóbbi egy évben történtek a magyar állam támogatásával. Hozzátette: jó látni, hogy magyarországi cégek a társadalmi felelősségvállalás és a külhoni magyarság iránt érzett szolidaritás jegyében készek támogatni a határon túli magyar nyelvű felsőoktatás ügyét, adott esetben az UNE magyar intézetének magas színvonalú munkáját.
    Spenik Sándor igazgató az intézet oktatói és hallgatói nevében köszönetet mondott az adományozó cégnek. Mint hangoztatta, a magyar vállalat nem először támogatja a kárpátaljai magyar oktatást, a múlt évben tíz netbookot és tartozékait juttatott a szórványban működő szolyvai magyar tannyelvű elemi iskolának.