Auguszta napja van. | 2024.03.29

Felújítják a városi rendelőintézetet Nyíregyházán

2017-05-23 06:16:30

 

Európai uniós támogatással, több mint 177 millió forintból újítják fel a városi rendelőintézetet Nyíregyházán, a munkálatok várhatóan idén augusztusban fejeződnek be - közölte az önkormányzat az MTI-vel.

 

    A helyhatóság a Nyíregyházi egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című projekt keretében nyert el 125 millió forintot, amelyhez az önkormányzat további 52,5 millió forint önerővel járult hozzá. A beruházás során a közfinanszírozott és területi ellátási kötelezettséggel rendelkező rendelőket újítják fel a Szent István utcai rendelőintézetben.
    A munkálatok a gyermekorvosi, fogorvosi és a háziorvosi rendelőket, valamint a védőnői szolgálat helyiségeit érintik. Elvégzik a belső nyílászárók és a hidegburkolat cseréjét, a helyiségek festését, akadálymentes illemhelyet, személyzeti öltözőket, laboratóriumi és tároló helyiségeket alakítanak ki, napelemeket telepítenek és megújul a villamos rendszer is.
    A belső felújítás mellett az épület udvarán új parkolókat és kerékpártárolót létesítenek.
    A felújítás három ütemben zajlik, az első ütem júniusban, az épület teljes felújítása a tervek szerint augusztus közepén fejeződik be.
    A rendelőintézet épületének külső homlokzatát három évvel ezelőtt újították fel 60 millió forintos beruházással.