Auguszta napja van. | 2024.03.29

Edelény határtalanul - Felvidéken jártak a diákok.

2017-05-15 17:06:00

Iskolánk, az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola 7. évfolyamos tanulói 2017. május 1- 4. között Határtalanul pályázat keretén belül a Felvidéken töltöttek 4 napot. A tanulmányi kirándulás során meglátogatták a szepességi városok közül Iglót, Lőcsét, Késmárkot, valamint egy teljes napot töltöttek Kassa városában.

A kirándulás célja a Felvidék természeti, építészeti szépségeinek, valamint a határon túl élő magyarok életének, szokásainak megismerése volt. A diákok az internet segítségével előre felkészültek a program által felölelt látnivalókkal és természeti szépségekkel kapcsolatos tudnivalókból pl a Tamásfalvi kilátóról, a Gombaszögi barlangról, és a Szepesi várról. Így még izgalmasabb volt ezeket a helyeket saját szemükkel látni, és számos új információt megtudni úti céljaikról.

A kirándulás csúcspontja a Sajógömöri Magyar tanítási nyelvű Iskolában eltöltött délelőtt volt! Igazi barátságok szövődtek a közös focimeccs és együtt éneklés során, amit az előre elkészített ajándékok átadása pecsételt meg. Tanulóink izgatottan készültek a kirándulás során átélt élmények iskolai bemutatására, ami fergetegesre sikerült! Bízunk benne, hogy a következő tanévben leendő hetedikeseink újra átélhetik ezt a felejthetetlen élményt.