Gedeon napja van. | 2024.03.28

Vonat alá esett két migráns Horvátországban, egyikük életét vesztette

2017-05-14 12:01:00

A mozgó tehervonatról a sínekre esett két ember - valószínűleg illegális bevándorlók - a kelet-horvátországi Vinkovce vasútállomásán. Egyikük azonnal életét vesztette, a másikat súlyos sérülésekkel kórházba szállították - közölte szombaton a Vukovár-Szerém megyei rendőrség.

    Marijana Barbaric szóvivő a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy nagy valószínűséggel migránsok voltak, akik illegálisan érkeztek az országba. 
    Mint elmondta, három férfi megpróbált felmászni a tehervonatra, de amikor az elindult, ketten a sínekre zuhantak. A harmadik férfi sorsáról a szóvivő nem tett említést. A balesetet vizsgálja a rendőrség.
    Az utóbbi közel másfél évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal. Tavaly márciusban azonban a nyugat-balkáni útvonalon található országok fokozatosan lezárták határaikat a migránsok előtt. Macedónia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is csak azokat engedi be, akik a jogszabályoknak megfelelően útlevéllel és vízummal rendelkeznek, vagy ott akarnak menedéket kérni. Horvátországban 2015 szeptembere óta csaknem 700 ezer illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba, de az országba belépő migránsok száma azóta a töredékére csökkent.