Auguszta napja van. | 2024.03.29

Táviratban gratulált Áder János az új francia elnöknek

2017-05-08 10:03:26

Táviratban gratulált Áder János köztársasági elnök Emmanuel Macron megválasztott francia államfőnek - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal hétfőn az MTI-t. 

    Áder János, aki mind Magyarország népe, mind a maga nevében őszinte gratulációját fejezte ki, megerősítette, hogy hazánk Franciaországot fontos partnernek és szövetségesnek tekinti. 
    Mint írta, meggyőződése, hogy a két ország közötti hagyományosan jó együttműködést folytatva a kapcsolatokat a következő években tovább tudják majd gazdagítani.
    Úgy vélte, megkülönbözetett figyelmet kell fordítaniuk mind az európai építkezés jövőjére, polgáraik jólétére és biztonságára, mind pedig a globális kihívások megoldására. 
    Áder János arról biztosította a francia államfőt, hogy ezekben az ügyekben számíthat Magyarország tevékeny szerepvállalására. Bízik abban, hogy az előttük álló feladatokról hamarosan személyesen is véleményt tudnak majd cserélni.
    "Felelősségteljes új munkájához sok sikert kívánva kérem, fogadja legmélyebb nagyrabecsülésem kifejezését" - zárta gratuláló sorait a magyar államfő.