Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ukrajnában zárul a Csárdáskirányő turné

2017-05-05 14:15:00

Ukrajnában zárul a Csárdáskirányő-turné, május 6-án Ivano-Frankivszkban, a második Kárpátalja Fesztiválon, 7-én Lembergben, míg május 9-én Csernovicban hallhatja a közönség Kálmán Imre legnépszerűbb operettjének dallamait - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium - Balassi Intézet az MTI-vel pénteken.

    A három ukrán városban Szendy Szilvi, Lévai Enikő, Farkas Tamás és Laki Péter előadásában, valamint a Budapesti Operettszínház kvintettjének közreműködésével csendülnek fel az operett sikerdalai.
    A Csárdáskirálynő születésének 100. évfordulója alkalmából a Külgazdasági és Külügyminisztérium - Balassi Intézet a Budapesti Operettszínház, valamint a Pentaton Koncert- és Művészügynökség partnerségével 2016 januárjában indította el Kálmán Imre művének zenei keresztmetszetét bemutató nemzetközi turnéját. 
    Az első körúton Budapestet, Bécset, Moszkvát, Varasdot, Brüsszelt és Új-Delhit érintette, míg a második turné állomásai Eperjes, London, Peking, Csungking, Sanghaj, Maribor, Szabadka és Zombor, Kézdivásárhely, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Pozsony, valamint Újszandec és Róma voltak. A csaknem másfél éves turné az ukrajnai előadásokkal ér véget - olvasható a közleményben.