Auguszta napja van. | 2024.03.29

Ötödször rendezik meg a technikai sportok fesztiválját

2017-04-28 09:02:19

Ötödször rendezik meg a Nagy Futam elnevezésű autó- és motorsport-bemutatót Budapest belvárosában hétfőn.

    A Városháza Parkban található paddock már vasárnap 10 órától látogatható lesz. Hétfőn az autók a Károly körút, Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út, Oktogon, Bajcsy-Zsilinszky út, Károly körút útvonalon fognak haladni. A délelőtti program 10 órától 12.50-ig, a délutáni 14 órától 16.20-ig tart majd. 
    A Nagy Futamon pályaautók, valamint autokrossz-, ralikrossz-, tereprali-, rali-, kamion- és driftversenygépek is feltűnnek majd. DTM-autóba ül többek között a korábbi F1-es pilóta, Timo Glock, NASCAR-autóval tart bemutatót például Gerhard Berger. Formula Renault versenyautóval száguld majd az eddigi egyetlen magyar Forma-1-es versenyző, Baumgartner Zsolt, és a WTCC-s Michelisz Norbert is felvonul. 
    Az esemény délelőtt és délutáni csúcspontjaiként két aktív F1-es versenyző, Valtteri Bottas és Daniel Ricciardo lesz látható: a világbajnoki címvédő Mercedes finn pilótája egy 2014-es vb-győztes autóval, míg az ausztrál Ricciardo - aki három éve már itt volt a Nagy Futamon - szintén világbajnok autóval, a 2011-es Red Bull-lal érkezik az eseményre.